top of page

Rasbeschrijving

Rasb2.jpg
De Bull Terriër

De Bull Terriër is een van de oudste terriërrassen in Engeland en staat bekend als de gladiator onder de honden. De Bull Terriër werd Oorspronkelijk werden Bull Terrërs ingezet om te vechten met andere honden en dieren. Dit was tot de negentiende eeuw nog legaal in Engeland en werd gezien als sport. Tegenwoordig wordt de Bull Terriër als gezelschapshond gefokt.

Rasb1.jpg
Karakter  

De Bull Terriër is een combinatie van kracht, gratie en wendbaarheid die met elkaar in evenwicht zijn. Hij heeft het gezelschap van de mens nodig en is heel toegewijd aan het gezin. Een Bull Terriër is heel actief en gedraagt zich als een kind, dus je moet op alles bedacht zijn en hem goed in de gaten houden. Iedere jonge Bull Terriër is van nature zeer actief.

IMG_5834 (1).JPG
Omgang met andere huisdieren

Veel Bull Terriërs hebben graag het gezelschap van andere honden. Echter kunnen vooral ongecastreerde mannetjes niet overweg met andere mannetjes. Een mannetje en een vrouwtje samen gaat prima. 

 

Bull Terriërs mogen niet zomaar worden vertrouwd met katten of andere kleine harige dieren.

Rasb5.jpg
Omgang met kinderen

Een Bull Terriër kan fantastisch zijn met kinderen als je met gezond verstand met hem omgaat. Hij laat heel veel gedrag van kinderen toe, maar van plagen is hij niet gediend en als hij constant geprovoceerd wordt, kan hij ruw optreden. Het is een grote verantwoordelijkheid om een Bull Terriër te hebben en het ras verdient een eigenaar die verantwoordelijk is en hem goed verzorgt.

Hond1Homepage.jpeg
Verzorging

Een Bull Terriër verhaart twee keer per jaar. Los haar kan dagelijks met een speciale handschoen of borstel verwijderd worden. Nagels moeten maandelijks geknipt worden met een nageltang voor honden.

Een Bull Terriër heeft een grote tuin met een stevig hek nodig en wil niet vastgebonden worden en heeft graag gezelschap van mensen.


 

bottom of page